Voor een reanimatietraining gegeven door professionals uit de acute hulpverlening
Home
Over de Stichting
Cursusdata
Cursuslocaties 
Reanimatie en AED cursus
AED Advies / Huur
Onderhoudscontract AED
Contact
Inschrijven cursus
Kostenoverzicht
HartslagNu
Partnerlinks
Nieuws
Foto's cursussen
Klachtenprocedure
Ervaringen cursisten
Vergoeding cursus
Projecten & Sponsoring
Privacy
News & Updates & UPDATES
 

Over de Stichting

Naast onze full-time baan in het ziekenhuis als Intensive Care verpleegkundigen zijn wij begin 2011 begonnen met deze stichting. Wij geven reanimatie & AED cursussen voor iedereen! Wij geven geen EHBO cursussen.

Doel
Ons doel is om zoveel mogelijk mensen de reanimatievaardigheid bij te brengen. De grootste drijfveer is het feit dat de overlevingskans behoorlijk kan toenemen als men direct begint met de reanimatie.

Beleid
Wij ontvangen inkomsten uit de gegeven trainingen. Deze inkomsten gebruiken wij voor de huur van de locatie waar wij de training geven. Ook onderhouden wij ons audiovisueel materiaal hiervan (denk aan laptop, beamer, projectiescherm) en onze oefen AED's en oefenpoppen. Het geld wat overblijft besteden wij aan werving van meer mensen om een reanimatiecursus te volgen. Onze instructeurs krijgen per cursus een kleine onkostenvergoeding van Ä50,-.
Tevens gebruiken wij onze inkomsten om ervoor te zorgen dat er publiek toegankelijke AED's worden opgehangen. Denk aan de aanschaf van een AED en de aanschaf van de buitenkast. Op die manier dragen wij ons steentje bij om zo veel mogelijk beschikbare AED's te hebben, zodat de levensreddende schok zo snel mogelijk aan de patient gegeven kan worden. Dit doen wij vooral in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het plaatsen van 1 AED kost totaal ongeveer 2500 euro. Hiervoor zijn wij altijd op zoek naar personen of bedrijven die een financiele bijdrage kunnen leveren.

Professionaliteit
Tijdens ons werk op de IC komen wij regelmatig in aanraking met slachtoffers van een hartstilstand die door omstanders, buiten op straat, gereanimeerd zijn. Niets is frustrerender voor ons om te horen dat niemand iets deed totdat de politie of ambulance ter plaatse was. Door niets te doen gaat zeer kostbare tijd verloren en heeft het slachtoffer veel minder kans op een goede overleving. Omdat dit helaas regelmatig het geval is, willen wij ons steentje bijdragen door zoveel mogelijk mensen op te leiden.

Wij geven al enkele jaren reanimatiecursus zowel in het ziekenhuis als buiten het ziekenhuis. Hierdoor beschikken wij over voldoende didactische vaardigheden.
Omdat wij regelmatig in het echt reanimeren, kunnen wij u de reanimatievaardigheid als geen ander aanleren.

Het is immers een behoorlijk verschil of u het aangeleerd krijgt van iemand die het zelf ook uit een boekje heeft geleerd, of door iemand die hiervoor is opgeleid en het regelmatig uitvoert.
 

Beleidsplan en financieel overzicht

Interese in ons beleidsplan en financieel overzicht? U kan deze documenten downloaden.

Beleidsplan

Financieel overzicht 2014


Stichting RLT-Nederland

Postadres: De Zwaan 37
                 2266 NN Leidschendam

Telefoon:   06-12299701

E-mail:       info@rlt-nederland.nl

KVK:          52918858

ING:          5226157

IBAN:        NL07 INGB 0005 2261 57
 
RLT-Nederland.nl is gemaakt i.s.m wiehelptmijverder.nl  Copyright (c)2012 Stichting Reanimatie & Levensreddende Technieken / Stichting RLT-Nederland