Project AED Heemburgh Zoetermeer, AED en cursussen

Reanimatietraining (update 11-03-2024)
Nu de apparatuur bijna gerealiseerd is gaan we ons concentreren op het tweede belangrijke onderdeel van dit project, het trainen van de bewoners.
Wij zijn bezig met het zoeken naar een geschikte locatie en zullen dan een datum plannen voor de reanimatiecursus.
Deze duurt ongeveer 2,5 uur en kost 25 euro per persoon. Na het volgen van deze officieel erkende cursus zijn de cursisten in het bezit van een diploma en kunnen zij zich aanmelden bij HartslagNu zodat zij opgeroepen kunnen worden via 112 in het geval van een reanimatie in de buurt.

Wij hebben twee cursussen gepland:
– Donderdagavond 11 april 2024, start 19:00 uur. De cursus duurt ongeveer tot 21:30 uur
– Dinsdagavond 23 april 2024; start 19:00 uur. De cursus duurt ongeveer tot 21:30 uur.

Schrijf je hier direct in.

De cursus wordt gegeven in de Oosterkerk, Oosterheemplein 320 te Zoetermeer.
Na je inschrijving ontvang je een bevestiging. Dan is je deelname definitief en ontvang je meer informatie.

Schikken deze data je niet? Vul dan onderstaande formulier in en wij houden je op de hoogte als we weer een cursus organiseren in je buurt.

 

FAQ

– Waar wordt de AED opgehangen in de buurt?
Dat moeten we nog bepalen, het mooiste is als dit op een centrale plek kan. Als u een goede plek hebt om de AED op te hangen, laat het ons weten.

– Waarom is de betaaltermijn zo kort?
Aanvankelijk was de bedoeling de flyers eerder te verspreiden maar dat is niet gelukt. De genoemde betaaldatum was vooral bedoeld om te voorkomen dat mensen het zouden vergeten. U kunt nog gewoon geld overmaken, graag zelfs want het benodigde bedrag is nog niet binnen.

– Wat als er meer geld wordt ingezameld dan nodig is?
Die kans is klein maar mocht zich dat voordoen dan zullen we bijvoorbeeld korting op een reanimatietraining aanbieden voor de buurt. Echter is onze ervaring dat er niet voldoende geld ingezameld wordt.

– Wat als er te weinig ingezameld wordt voor de aanschaf van de AED?
We gaan dan kijken wat we doen, als we besluiten geen AED aan te schaffen, storten we de bedragen terug die betaald zijn.

– Is 3.500 euro niet heel erg duur voor een AED? We zien op internet lagere prijzen.
De prijs die wij vragen is juist heel scherp. Het is voor aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige AED met een buitenkast, installatie EN 10 JAAR totaal onderhoud op alles. Goedkopere oplossingen hebben vaak geen onderhoudscontract of zijn van mindere kwaliteit. Zo kost een dergelijk onderhoudscontract dat wij aanbieden tussen de 280 – 300 euro PER JAAR. Wij vragen 1000 euro per 10 jaar (…). Met dezelfde voorwaarden, dezelfde kwaliteit, dezelfde service. Wij zijn een stichting, geen commercieel bedrijf.

– Wat is Heemburgh?
De buurt Heemburgh maakt onderdeel uit van de wijk Oosterheem en daar vallen o.a. de straten de Stellendam-, Streefkerk- en Waarderstraat onder.

– Waarom betaalt de gemeente dit niet?
De gemeente heeft een aantal AED’s in de stad geplaatst, onder andere bij de wijkpost Oosterheem. In de wijk zijn op andere plaatsen ook AED door particulieren geplaatst die openbaar toegankelijk zijn. In Heemburgh is geen openbaar toegankelijke AED beschikbaar. Vandaar dit initiatief. Veelal ziet de gemeente dit niet als een taak van hen maar als burgerinitiatief.

Contactformulier Project Heemburgh Zoetermeer

13 + 1 =

Alle
AED's
snel in
beeld