Ik doe mee met deze AED

Voor de buurt Avenue Concordia in Rotterdam (postcode 3062) hebben wij, in samenwerking met enkele buurtgenoten die een werkgroep gevormd hebben op initiatief van Evangelische Broedergemeente Rotterdam Centrum dit project gestart. Doel is om de overlevingskans op een hartstilstand in de wijk te vergroten. Dit doen wij enerzijds door het organiseren van reanimatiecursussen, waarbij u leert een hartstilstand te herkennen en hoe een adequate reanimatie op te starten. Anderzijds gaan wij een AED in de wijk realiseren die 24/4 beschikbaar is. Voor dit laatste willen wij een beroep op u doen als bewoner van de Avenue Concordia; Annastraat; Polanenstraat; Slotstraat; Waterloostraat; Hoflaan; Voorschoterlaan; Lusthofstraat en de Lambertusstraat
Door het plaatsen van een AED centraal in de wijk (Annastraat) is de tijd zoveel mogelijk geminimaliseerd waarbinnen een schok gegeven kan worden aan het slachtoffer van de hartstilstand. Dit is cruciaal voor een goede kans op overleven.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de cursusdata en -locaties? Vul onderstaand formulier in en wij sturen u een e-mail als er meer bekend is. Zo mis je niets!

 

Werving financiële bijdrage

Wij hebben ook om een kleine, bescheiden bijdrage gevraagd aan de buurtbewoners voor de aanschaf, realisatie en onderhoudskosten van de AED gevraagd. Totaal is zo’n 4.000 euro nodig voor de aanschaf, realisatie en onderhoud voor 10 jaar van de AED en buitenkast. Als we allemaal met een klein bedrag bijdrage maken De AED wordt aangemeld bij HartslagNu.

 

FAQ

– Waar wordt de AED opgehangen in de buurt?
Annastraat.

– Waarom is de betaaltermijn zo kort?
De genoemde betaaldatum was vooral bedoeld om te voorkomen dat mensen het zouden vergeten.

– Wat als er meer geld wordt ingezameld dan nodig is?
Die kans is klein maar mocht zich dat voordoen dan zullen we bijvoorbeeld korting op een reanimatietraining aanbieden voor de buurt.

– Wat als er te weinig ingezameld wordt voor de aanschaf van de AED?
We gaan dan kijken wat we doen, als we besluiten geen AED aan te schaffen, storten we de bedragen terug die betaald zijn.

– Is 4.000 euro niet heel erg duur voor een AED? We zien op internet lagere prijzen.
De prijs die wij vragen is juist heel scherp. Het is voor aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige AED met een buitenkast, installatie EN 10 JAAR totaal onderhoud op alles. Goedkopere oplossingen hebben vaak geen onderhoudscontract of zijn van mindere kwaliteit. Zo kost een dergelijk onderhoudscontract dat wij aanbieden tussen de 280-300 euro PER JAAR. Wij vragen 1000 euro per 10 jaar (…). Met dezelfde voorwaarden, dezelfde kwaliteit, dezelfde service. Wij zijn een stichting, geen commercieel bedrijf.

– Waarom betaalt de gemeente dit niet?
De gemeente heeft een aantal AED’s in de stad geplaatst. Veelal ziet de gemeente dit niet als een taak van hen maar als burgerinitiatief.

 

Ik doe mee met deze AED

10 + 2 =

Alle
AED's
snel in
beeld