Project AED Molenaarlaan De Lier, AED en cursussen

Voor de buurt Molenaarlaan in De Lier doen wij, Stichting RLT-Nederland, een beroep op u als bewoner van de Molenaarlaan; Korenmolen; Windmolen; Rosmolen; Watermolen; Wipmolen en Hohorst. Wij willen een AED in uw wijk realiseren die 24/7 beschikbaar is. Hiermee is de hele buurt voldoende gedekt met AED’s. Cruciaal in een goede kans op overleven is zo snel mogelijk starten met de reanimatie. Naast de realisatie van een AED zullen we ook reanimatiecursussen gaan organiseren.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de cursusdata en -locaties? Vul onderstaand formulier in en wij sturen u een e-mail als er meer bekend is. Zo mis je niets!

 

Werving financiële bijdrage

Wij hebben ook om een kleine, bescheiden bijdrage gevraagd aan de buurtbewoners voor de aanschaf, realisatie en onderhoudskosten van de AED gevraagd.

Totaal is er 500 euro opgehaald. Ondanks het lage bedrag hebben wij toch gemeend dit project positief af te moeten ronden. Daarom hebben wij besloten als stichting om alle resterende kosten te financieren. Inmiddels is de AED in de buitenkast geplaatst aan de Molenaarlaan nummer 15 en aangemeld bij HartslagNu. De AED is zelfs al een keer beschikbaar gesteld voor een reanimatiemelding op 14-02-2024.

Reanimatietraining
Nu de apparatuur gerealiseerd is gaan we ons concentreren op het tweede belangrijke onderdeel van dit project, het trainen van de bewoners.
Deze duurt ongeveer 2,5 uur en kost 40 euro per persoon. Na het volgen van deze officieel erkende cursus zijn de cursisten in het bezit van een diploma en kunnen zij zich aanmelden bij HartslagNu zodat zij opgeroepen kunnen worden via 112 in het geval van een reanimatie in de buurt.

 

Op woensdagavond 8 mei organiseren wij een reanimatiecursus in Vitis Welzijn ’t Anker aan de Willem J. Baron van Gentplein 31 De Lier.
De avond start om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur.
Na deze cursus weet je een hartstilstand te herkennen en hoe te handelen. Hiervoor wordt je de reanimatievaardigheid aangeleerd en hoe je een AED moet bedienen. Voor elke cursist is er een eigen pop zodat er voldoende gelegenheid is om dit onder de knie te krijgen.
Ook kan je je na deze cursus aanmelden bij HartslagNu, je ontvangt een officieel certificaat.
Er zijn beperkte plekken, dus schrijf je snel hier in!

 

FAQ

– Waar wordt de AED opgehangen in de buurt?
Dat moeten we nog bepalen, het mooiste is als dit op een centrale plek kan. Als u een goede plek hebt om de AED op te hangen, laat het ons weten.

– Waarom is de betaaltermijn zo kort?
De genoemde betaaldatum was vooral bedoeld om te voorkomen dat mensen het zouden vergeten.

– Wat als er meer geld wordt ingezameld dan nodig is?
Die kans is klein maar mocht zich dat voordoen dan zullen we bijvoorbeeld korting op een reanimatietraining aanbieden voor de buurt.

– Wat als er te weinig ingezameld wordt voor de aanschaf van de AED?
We gaan dan kijken wat we doen, als we besluiten geen AED aan te schaffen, storten we de bedragen terug die betaald zijn.

– Is 3.500 euro niet heel erg duur voor een AED? We zien op internet lagere prijzen.
De prijs die wij vragen is juist heel scherp. Het is voor aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige AED met een buitenkast, installatie EN 10 JAAR totaal onderhoud op alles. Goedkopere oplossingen hebben vaak geen onderhoudscontract of zijn van mindere kwaliteit. Zo kost een dergelijk onderhoudscontract dat wij aanbieden tussen de 280 – 300 euro PER JAAR. Wij vragen 1000 euro per 10 jaar (…). Met dezelfde voorwaarden, dezelfde kwaliteit, dezelfde service. Wij zijn een stichting, geen commercieel bedrijf.

– Waarom betaalt de gemeente dit niet?
De gemeente heeft een aantal AED’s in de stad geplaatst, onder andere bij de wijkpost Oosterheem. In de wijk zijn op andere plaatsen ook AED door particulieren geplaatst die openbaar toegankelijk zijn. In Heemburgh is geen openbaar toegankelijke AED beschikbaar. Vandaar dit initiatief. Veelal ziet de gemeente dit niet als een taak van hen maar als burgerinitiatief.

 

Contactformulier Project Molenaarlaan De Lier

14 + 4 =

Alle
AED's
snel in
beeld