Project AED Molenaarlaan De Lier, AED en cursussen

Voor de buurt Molenaarlaan in De Lier doen wij, Stichting RLT-Nederland, een beroep op u als bewoner van de Molenaarlaan; Korenmolen; Windmolen; Rosmolen; Watermolen; Wipmolen en Hohorst. Wij willen een AED in uw wijk realiseren die 24/7 beschikbaar is. Hiermee is de hele buurt voldoende gedekt met AED’s. Cruciaal in een goede kans op overleven is zo snel mogelijk starten met de reanimatie. Naast de realisatie van een AED zullen we ook reanimatiecursussen gaan organiseren.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de cursusdata en -locaties? Vul onderstaand formulier in en wij sturen u een e-mail als er meer bekend is. Zo mis je niets!

 

Werving financiële bijdrage

Wij hebben ook om een kleine, bescheiden bijdrage gevraagd aan de buurtbewoners voor de aanschaf, realisatie en onderhoudskosten van de AED gevraagd. Inmiddels hebben 25 huishoudens bijgedragen aan dit project (28-11-2023; 10:00 uur)

  • 25 huishoudens hebben bijgedragen met 20,00 euro

Totaal is er dus 500 euro opgehaald. Dit is erg weinig, we hadden een veel groter bedrag verwacht Er wordt nu gekeken welke vervolgactie wij nog kunnen doen. We houden U via deze pagina op de hoogte. Mocht het bedrag niet behaald worden dan storten wij de bedragen weer terug.

 

FAQ

– Waar wordt de AED opgehangen in de buurt?
Dat moeten we nog bepalen, het mooiste is als dit op een centrale plek kan. Als u een goede plek hebt om de AED op te hangen, laat het ons weten.

– Waarom is de betaaltermijn zo kort?
De genoemde betaaldatum was vooral bedoeld om te voorkomen dat mensen het zouden vergeten.

– Wat als er meer geld wordt ingezameld dan nodig is?
Die kans is klein maar mocht zich dat voordoen dan zullen we bijvoorbeeld korting op een reanimatietraining aanbieden voor de buurt.

– Wat als er te weinig ingezameld wordt voor de aanschaf van de AED?
We gaan dan kijken wat we doen, als we besluiten geen AED aan te schaffen, storten we de bedragen terug die betaald zijn.

– Is 3.500 euro niet heel erg duur voor een AED? We zien op internet lagere prijzen.
De prijs die wij vragen is juist heel scherp. Het is voor aanschaf van een kwalitatief hoogwaardige AED met een buitenkast, installatie EN 10 JAAR totaal onderhoud op alles. Goedkopere oplossingen hebben vaak geen onderhoudscontract of zijn van mindere kwaliteit. Zo kost een dergelijk onderhoudscontract dat wij aanbieden tussen de 280 – 300 euro PER JAAR. Wij vragen 1000 euro per 10 jaar (…). Met dezelfde voorwaarden, dezelfde kwaliteit, dezelfde service. Wij zijn een stichting, geen commercieel bedrijf.

– Waarom betaalt de gemeente dit niet?
De gemeente heeft een aantal AED’s in de stad geplaatst, onder andere bij de wijkpost Oosterheem. In de wijk zijn op andere plaatsen ook AED door particulieren geplaatst die openbaar toegankelijk zijn. In Heemburgh is geen openbaar toegankelijke AED beschikbaar. Vandaar dit initiatief. Veelal ziet de gemeente dit niet als een taak van hen maar als burgerinitiatief.

 

Contactformulier Project Molenaarlaan De Lier

6 + 9 =

Alle
AED's
snel in
beeld