BuurtAED: verlenging van het servicepakket

 

U behoudt natuurlijk graag een hartveilige zone binnen uw wijk. Een AED kan immers levens redden. Loopt in uw buurt binnenkort de serviceperiode van de BuurtAED af? RLT Nederland is uw betrouwbare partner in de regio Haaglanden voor een verlenging van het servicepakket.

Omdat wij als ANBI stichting geen winst maken, kunnen de kosten laag blijven. U wordt zo op een voordelige manier ontzorgd en de buurt blijft beschikken over een goed werkende AED. Een gerust gevoel voor alle buurtgenoten.

RLT Nederland is graag uw servicepartner. Wij doen dit in overleg met Philips en de Hartstichting. Wij kunnen het beheer en onderhoud voor de komende vijf jaar verzorgen, zodat u verzekerd blijft van een goed werkende AED.

BuurtAED – Haaglanden

Sinds 2018 komen buurten in heel Nederland in actie om via crowdfunding een AED in hun buurt te realiseren. Buurtgenoten hebben er met deze actie van de Hartstichting en Philips in de regio Haaglanden voor gezorgd dat er tachtig AED’s beschikbaar zijn in wijken. Zo komen er steeds meer hartveilige 6-minutenzones bij. In een 6-minutenzone is hulp bij een hartstilstand geregeld, in ieder geval binnen 6 minuten. Dat wil dus zeggen dat in die zone de reanimatie van het slachtoffer binnen 6 minuten gestart is. De AED’s hangen in geschikte buitenkasten, in overleg met de buurt op goed bereikbare locaties. In de prijs van de AED zat ook vijf jaar onderhoud. Voor veel AED’s in de regio Haaglanden loopt het onderhoud binnenkort af.

Over RLT Nederland

RLT Nederland zet zich in voor zoveel mogelijk hartveilige 6-minutenzones. We plaatsen en onderhouden AED’s en AED-buitenkasten. Verder richten we ons op de belangrijkste schakel: burgers die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen. Dat doen we door op locatie reanimatiecursussen te geven. Daarbij raken deelnemers vertrouwd met de AED die in hun buurt hangt. De cursussen worden gegeven door verpleegkundigen die werken in de acute hulpverlening, zoals Intensive Care, ambulance of spoedeisende hulp. Zij hebben veel ervaring en weten als geen ander hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk te starten met reanimatie. RLT Nederland houdt de eigen kosten zo laag mogelijk. Geld dat overblijft door projecten en giften, gebruiken we om nog meer openbare AED’s te realiseren en de kosten voor onze reanimatiecursussen laag te houden

Wat kost het servicepakket voor uw BuurtAED?

Een servicepakket voor uw BuurtAED kost € 175,- per jaar. Hieronder vindt u wat in het servicepakket is opgenomen.

 

Wat zit in het servicepakket?

 • De AED wordt opgenomen in de database van RLT Nederland.
 • 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaarheid na een AED-inzet of een storing aan uw AED.
 • Uitlezen en verzenden gegevens naar ziekenhuis na inzet.
 • Direct opnieuw gebruiksklaar maken van de AED.
 • Nazorggesprek betrokkenen bij de inzet.
 • Jaarlijkse controle AED en buitenkast op locatie met onder andere functionele schoktest en algemene inspectie.
 • Software-updates.
 • Levering van een tijdelijke vervangende AED, indien nodig, zodat uw buurt nooit zonder zit.
 • Retourneren AED naar fabrikant bij niet op te lossen storing.
 • Schriftelijk servicerapport.
 • Korting op aanschaf van nieuwe AED of kast.
 • Gratis ondersteuning bij vragen over apparatuur, inzet, storingen, wetgeving, accessoires, vervangende onderdelen, bestellingen, software-updates en nieuwe richtlijnen.

Verlenging servicepakket:
hoe meld ik mijn BuurtAED aan?

Buurtbeheerders in Haaglanden kunnen contact opnemen met RLT Nederland. Wij helpen u graag om uw buurt hartveilig te houden.