In de wijk Benoordenhout zijn de afgelopen maanden vier nieuwe openbaar beschikbare AED’s opgehangen.

AED’s zijn onmisbare apparaten in noodgevallen waarbij reanimatie nodig is. Je gebruikt ze bij de eerste levensreddende handelingen, voordat de hulpdiensten aanwezig zijn. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Daarom is het van levensbelang dat in alle Haagse wijken deze apparaten komen te hangen, zodat er eerste hulp verleend kan worden, dag en nacht. Vanuit het wijkbudget Benoordenhout is in 2021 een bedrag beschikbaar gesteld voor het plaatsen van deze extra AED’s.

Stadsdeelwethouder Saskia Bruines heeft vandaag de initiatiefnemers René Glaser, Arie Raats en Wouter Verbeek bedankt voor hun inzet om dit te realiseren voor de wijk. De extra locaties waar een AED is gekomen zijn: Huisartsenpraktijk Galjaard (Ruychrocklaan 171), Maison Gaspard de Coligny (Theo Mann-Bouwmeesterlaan 10), Fysio Benoordenhout (Weissenbruchstraat 81) en Multi Fysio (Breitnerlaan 243).

Trainingen

Met deze vier AED’s is nu over in Benoordenhout binnen een straal van 750 meter een AED bereikbaar/beschikbaar. De initiatiefnemers gaan nu de wijkbewoners benaderen voor het geven van trainingen om de apparaten te bedienen.

 

Bron:
https://dagblad070.nl/den%20haag%20&%20regio/meer-aeds-beschikbaar-in-benoordenhout